Čokoládovna Mana vítá návštěvníky přímo v samém centru města. Má svůj prodejní obchod, ve kterém lze přímo pozorovat výrobu čokolády a dále dílnu, kde si děti čokoládu vyráběly. Celé setkání vedl zaměstnanec čokoládovny, který v úvodu hovořil o samotné výrobě. Každá čokoláda začíná pečlivým výběrem kakaových bobů, kde se z rostliny zvané kakaovník pravý fermentují a suší její plod, tzv. boby. Tyto nepražené boby se dovážejí a přepravují do samotné čokoládovny, kde se dále zpracovávají. Ručně se přebírají, olupují, melou a dlouhodobě hnětou. V konečné fázi následuje temperování, chlazení a balení čokolády. Uvedený technologický postup byl ukázán na doprovodném obrazovém materiálu. Odborník vysvětlil dětem proces zvaný temperace a důležitost ohřívání a chlazení čokolády. K výrobě čokolády se současně využívají kakaové boby, kakaové máslo a ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Do bílých a mléčných čokolád se pak přidává sušené mléko.
V pracovní dílně si děti odlily pravou belgickou čokoládu do připravených formiček či vytvořily vlastní tvar z čokolády na pečícím papíře. Měly na výběr mezi hořkou, bílou a mléčnou čokoládou. Viděly neustále nahřívání čokolády v nahřívacím přístroji, který zajistil její tekutost. Odborník dětem v průběhu jejich práce dle potřeby asistoval, méně zručným dětem vypomáhal více. Své čokoládové výrobky či odlitky si děti následně samostatně dle své fantazie ozdobily různými doplňky, jako např. rozinky, oříšky, hobliny čokolády, čokoládu zbavovaly uhlazováním výrobních bublinek. Hotové výrobky si na pokyn odborníka zchladily v lednici, poté si je zabalily domů.
V závěru programu pozval odborník děti do čokoládového obchodu, kde si prohlédly veškeré výrobky, seznámily se s čokolatiérem a jeho pracovními pomůckami. Sladkou tečkou byla ochutnávka čokolády od čokolatiéra.








